Jag önskar mig ett växthus

En vacker modell växthus från Swedish Green House med träprofiler.
Foto: Sweden Green House

Går fortfarande och drömmer om ett växthus, efter så här många år. Om jag inte slår till snart så försvinner åren jag kan njuta av mitt växthus med rasande fart. Lite som att köpa häst, alltså. Det skulle jag kanske göra när jag blev pensionär, tänkte jag. Men när jag ställdes inför ett konkret erbjudande om att köpa min stora kärlek Polk vågade jag ta steget. Och nu kan jag inte tänka mig att leva utan häst. Så kan det gå och så kommer det väl också att bli vad gäller växthuset. Kanske blir växthusdrömmarna verklighet i sommar?

Vackert, engelskinspirerat växthus med en värmelagrande sockel i murat tegel.
Foto: Willab Garden

Har tittat på en mängd exklusiva modeller. Men jag vill ju i första hand kunna odla i det och inte ha det som någonslags lusthus. Så det behöver inte vara så himla tjusigt egentligen. Och inte för litet så man får plats med lite grejer. Men ändå mindre än 15 m2 för att slippa bygglovs-kravet. Gärna med murad sockel för att ta vara på värmen och ge möjligheten för isolering mot kyla. Willab har en jättefin modell i engelsk stil som heter Euroserre Gothic och finns i olika storlekar. De har högt till tak och funktionella vädringsfönster i tillägg till den murade grunden.

Vackert, svensktillverkat odlingsväxthus med vitmålade träprofiler från Sweden Green House.
Foto: Sweden Green House

Sweden Green House står för den exklusiva smaken med träprofiler i furu, ek eller lärk med smala glasrutor. Med murad varmbänk för primörer längs ena väggen och plats för både tomater, fikon och persika hade det här svensk-tillverkade växthuset varit rena drömmen. Normalt så är jag ute nästan jämt under sommaren. Går in och lagar mat och sover, det är allt. Det finns nog risk för att jag hade flyttat ut helt och hållet under sommarhalvåret om jag fick ett sådant här. En liten brits där man kunde rulla ut sin madrass var kväll, sen är lyckan gjord.

2 reaktioner till “Jag önskar mig ett växthus”

  1. Vad härligt med växthusdrömmar! Tycker det låter som om du ska unna dig ett fint. Jag skrev en artikel om växthus förra året och var inledningsvis inne på att 15 kvm verkade praktiskt pga bygglovet, men vill passa på och säga att den uppfattningen fick motstånd både från användare och företag jag pratade. Genomgående sa alla användare en sak, köp dubbelt så stort som du tror att du behöver och bygg inte för litet. Företagen sa att bygglovet sällan var några problem. Tänkte bara dela med mig att detta efter att ha läste din kommentar om 15 kvm, eftersom att det låter som att ditt växthus är efterlängtat och kommer att användas mycket. För övrigt var det kul att hitta hit.

  2. Hej Ulrica! Det är nog precis som du säger att man ska ta till rejält när man väl bygger sig ett växthus, för behovet ökar när man väl ser möjligheterna. Och vilken fin blogg du har då! Ska hålla utkik efter dina nya skriverier. På tal om äng så kan jag också tipsa om att ifall ni har mycket mullvad/sork/möss på tomten så kommer de att älska ängen. Det blir nästan omöjligt att klippa den med maskin sen om du vill snygga till gräset inför hösten. Lycka till med ert fritidshus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.