Gott nytt bloggår till alla trädgårdsentusiaster!

Gott nytt år alla bloggföljare! Nu har vi betat av ännu ett framgångsrikt år och sett våra trädgårdar utvecklas ibland med och ibland trots våra intentioner. Det blir inte alltid som man tänkt sig, men ibland blir det bättre. Alla växter trivs inte direkt där du satt dem, och en del stämmer inte i färg med sina grannar när de väl börjar blomma. Men då är det bara att gräva upp och flytta. Det gör jag också ofta i min egen trädgård, och det är så man lär sig trädgårdsplanering.

En helt ny tidskrift har kommit på landskapsområdet med massor av inspirerande läsning för trädgårdsproffs.Jag har en ödmjuk nyårsönskan för det kommande växtåret. Den gäller omsorg om våra växter och framför allt träd, som ofta får alldeles för dåliga förutsättningar att klara sig. Köp något färre träd, men se till att satsa rejält på växtbädden istället. Några riktigt lyckade planteringar med goda livsförutsättningar är bättre än flera dåliga. Läste en artikel om detta i den nya tidskriften Landskap 2/11 skriven av Eva Sundin, som behandlar precis de här frågorna. Kolla upp den!

Jobbar du ute i den offentliga miljön med växter för tio tusentals kronor är det en fördel om du kan vara rätt så säker på att det du planterar kommer att passa in på den ståndorten. Det kan vara intressant att chansa ibland med exotiska träd och buskar, men välj så goda förhållanden som möjligt för dessa känsliga växter, så du inte slänger pengarna i sjön. Det är ändå levande varelser det handlar om.

God nyårshelg önskar jag dig med en härlig vinterbild från julen 2010!

Ellinge slott utanför Eslöv i full vinterskrud under fjolårets vinter.
Ellinge slott ligger mjukt inbäddat i snömassorna. Bilden togs en solig och fin juldag ifjol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.