6 reaktioner till “Citronträd i kruka”

 1. Fantastiska citronsträd i kruka! Hur gör man för att få den att ge frukt i en kruka inomhus?
  Alla bilder visar en riktig omsorg och jag gillar det!

 2. Hej Teresa! Ja, vad gör man? Förvarar den svalare (inomhus) och ljust över vintern och sen får den stå ute hela sommaren. Det kommer nya fruktämnen hela tiden så en planta kan både ha blom, gröna frukter och mogna frukter samtidigt.

 3. Hej Maria!

  Vilket HÄRLIGT träd du har odlat till. Själv har jag länge funderat på hur och om det skulle fungera för mig att ha ett citronträd. Jag bor uppe i Norska fjällen, Geilo. Det är snö från oktober-maj. Hur skall jag förvara den under vintern? Och hur sköter man det överlag? Vattning och kärlek? Finns det några året-runt-blommor som du kan rekomendera till min balkong som överler snön och blommar om när solen tittar fram? Tusen takk för svar!

 4. Hej Isabella! Det är nog inga problem att odla citronträd i Geilo om du har ett ljust ställe med några plusgrader (5-8 grader) på vintern. Vattna en skvätt när den känns på väg att bli torr, blanda i svag dos citrusnäring och håll koll efter spinn och andra skadedjur. Märkvärdigare än så är det inte. Perenner som borde klara en nordlig balkong är t ex Hosta undulata, H. lancifolia, Bergenia cordifolia, Hemerocallis fulva och Geranium macrorrhizum ’Spessart’. Lycka till! hälsar Maria

 5. Jag har ett citronträd med väldigt många ganska stora gröna och hårda frukter. Vad gör jag med dom nu när det börja dra i hop sig till vinter. Kommer frukterna att konserveras på trädet under vintern ??? Kommer frukterna att mogna till våren?
  Med vänlig hälsning
  Bernt

 6. Hej Bernt! Så roligt att du har citroner på gång! Låt du dem sitta kvar – det tar minst ett år innan citroner är mogna. De kommer så småningom att bli gulare och större och det kan gå till nästa sommar innan du kan njuta av dem. Du känner på dem när de är färdiga, då ska de se ut som i affären. Ta in citronträdet för frostfri vinterförvaring när det börjar bli kalla nätter och ge det gärna extrabelysning under vintern. Lycka till med ditt citronträd, hälsar Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.