Växtkomposition med färg – rosa blommor

Rosa är en bred färg kan vara både varm och kall till sin färgtemperatur. Den spänner allt från svagaste puderrosa till laxrosa och över till stark cerise. Rosa passar i de flesta rabatter med nästan alla färger. Duvblått är härligt, ihop med lila spännande, svalt med silvergrått och fräscht tillsammans med ljust gul. Kanske är det bara den starkt gula-svagt orange som jag skulle vara lite försiktig med.
Friväxande digitalis i en svensk skogsbacke
Gammaldags fingerborgsblomma, Digitalis, är nog min favorit bland rosa blommor. Den har så stolt hållning och växer ofta i stora sjok eftersom den självsår sig med minimala frön. En frökapsel är nog för att försörja en hel skogsbacke.
Röd rudbeckia parat med lime och svagt gula blommor

Brokbladigt och svagt limegult blir slående fräscht ihop med rosa. Det finns vackra variegerade kryddväxter som ananasmynta och vitbrokig kryddsalvia som blir ytterst läckra kombinerade med en svag rosa som går mot gult. Pionblommande vallmo eller rosa röllika kan bli ett vackert giftermål. Isblå Perovskia ’Blue Spire’, rödlila stäppsalvia ’Amethyst’ och röd rudbeckia är en annan kombination som får hjärtat hos en trädgårdsdesigner att klappa högt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.