Handdrejade krukor från Höganäs

Handdrejade krukor i lera som hämtas från Kullahalvön.
Foto: Kullabygdens keramik

 

 

Jag är svag för fina krukor som känns så där äkta och tummade. Handgjorda.
Strax norr om Höganäs, på väg till Mölle längs den vackra strandvägen ligger en keramisk verkstad som drivits av familjen Nilsson i fyra generationer.

Här drejas de underbaraste krukor och kaffegods i olika lersorter och stengods varje dag. Tänk om man kunde inreda alla fönster med så vackra föremål! Det är knappt man behöver några blommor i dem ens, när krukorna är så fina.

Kryddväxterna står sig extra fint i handdrejade krukor.
Foto: Kullabygdens keramik

Det är som om  just kryddväxter tycks gifta sig extra bra i dessa krukor. Keramik och kryddor hör ihop. Sedan hade knappast en ljusrosa Mårbackapelargon varit fel den heller. Tänk också en lila salvia eller ett mörkt ormskägg (Ophiopogon planiscapens ’Nigrescens’) eller den svarta violen ’Molly Sanderson’ i en ljusbeige kruka med tummad kant.

2 reaktioner till “Handdrejade krukor från Höganäs”

  1. Vilken vacker, inspirerande och intressant blogg! Jag har nyligen påbörjat vårarbetet i min första trädgård… så roligt! Din blogg kommer säkert hjälpa mig många gånger på vägen 🙂

  2. Hej Esmeralda! Tack snälla du! Visst är det underbart med trädgård! Jag hoppas kunna bidra med lite kunskap och inspiration på vägen. Men sen lär man sig ändå mest av de fel man själv gör. Och det är sällan så farligt, utan man får helt enkelt köpa en ny växt om något dör. Lycka till med din trädgård! Hälsar Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.