Modehuset Armani har egen floristavdelning

Kompakt bundna blomsterkonstverk signerade Armanis florister.
Kobrablad och blommor från doftranka. Foto: Armani fiori

Sedan år 2000 finns det blomsterbutiker kopplade till det italienska lyxmodemärket Armani på några få platser i hela världen. Asien verkar välförsett, men man har även Armani Fiori-blomsterbutiker i Milano och München. Läste en artikel om en svensk tjej, Amanda Karlsson,  som hade fått praktikplats på boutiquen i Milano under sin floristutbildning.

Brudbuketter med utsökta blommor hård bundna i bukett med hängande gräs.
Foto: Armani Fiori
Brudbukett med orkidéer, fresia och liljekonvalj.
Prinsessan Charlene gifte sig med prins Albert av Monaco och hade en vit bukett designad av Armani, men bunden av furstehusets egen hovflorist.

Det är extrema, arkitektoniska skapelser och så hyperelegant att det nästan blir kliniskt, kan jag tycka. Armani Fiori ska vara lika sofistikerat som modet för kläder och accessoarer och smälta samman i sparsmakade färgkombinationer och rena linjer. De arbetar endast med exklusiva blommor och i en bukett får man endast ha en sorts grönt och en sorts snittblomma, berättar Amanda i artikeln. Buketterna är nästan alltid kompakt bundna. Vaserna, ljusen och rosetterna som kompletterar konstverken är också designade av Giorgio Armani och bär samma lyxprägel. Det är nog inte så lätt att matcha detta i ett vanligt hem.

Geometriska blomsterskapelser signerade Giorgio Armani.
Foto: Armani Fiori

Blommorna kommer mestadels från Holland. Man använder mycket orkidéer, liksom tropiska växter och gröna blad. Vanligt förekommande är också hortensior, rosor, fresior och pioner som man kan kalla mer traditionella blommor.

Orkideer och gröna blad formar arkitektoniska verk för det perfekta hemmet eller kontoret.
Foto: Armani Fiori