Lysande planteringsutsikter

Lysande krukor i holländsk tappning, Bloom Pot är en strålande trädgårdsprodukt.
Lysande krukor Bloom Pot behöver inte ens ha en blomma i sig för att lysa upp.

Det finns finurliga lysande trädgårdsprydnader som piggar upp i vinterkvällen. Många av dem är designade för möblering av offentliga miljöer, andra passar bättre i hemmiljö. Jag fastnade redan för flera år sedan för den holländska Bloom Pot, kanske för att det var en så absurd idé att själva blomkrukan skulle lysa och inte växterna. Det ställer onekligen lite krav på vad man har för blommor i den också, så de inte överskuggar planteringskärlet, i ordets olika betydelser. Den är inte billig, för lilla krukan i höjd 40 cm får du ge ca 1500 kr. Finns t ex hos Wohnzimmer.

Bloom Pot var de första lysande blomkrukorna.
Bloom Pot var först ut bland lysande blomkrukor.

Budgetvarianten Ecolight Nordic kommer från Balkongshoppen. Den är 36 cm hög och finns i röd/terrakotta färg. Kopplas till eluttag och lyser varmt och behagligt, utan att dra alltför mycket ström. Krukan i sig kostar ca 600 kr, men sen tillkommer kablar och transformator.

Lysande kruka i terrakottafärg.
Ecolight terrakottakruka Foto: Balkongshoppen

Den svenska utemöbelproducenten Nola har ständigt lysande idéer på gång genom sitt breda samarbete med framstående designers. Den härligt mjuka krukan Scoop har belysning i konstant varmt vit eller flerfärg som styrs med fjärrkontroll. Kärlet är formgivet i rotationsgjuten återvinningsbar polyeten och kan användas såväl inne som ute.  Krukan Scoop Moonlight är 60 cm hög och finns i tio standardkulörer. Nola anger föredömligt färgerna med deras NCS-nummer, så här behöver man inte gissa som trädgårdsdesigner. Scoop Moonlight fick utmärkelsen ”Green Good Design Award 2013” för utmärkt hållbar design. Formgivare är Julie Storm.

Den lysande krukan Scoop Moonlight kommer från Nola Industrier.
Den lysande krukan Scoop Moonlight kommer från Nola Industrier.

 

Nolas härliga Scoop Moonlight är formgiven av Julie Storm.
Nolas härliga Scoop Moonlight är formgiven av Julie Storm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.