Rosensöt höstglöd värmer även det hårdaste hjärta

Tätt rosenblommig höstglöd, Kalanchoe, värmer frusna novembersjälar som Greenspire.Vet inte egentligen hur jag kom på en så dum rubrik, för trädgårdsmästaren på Greenspire har verkligen ett varmt och gott hjärta innerst inne. Men även jag smälte för denna Kalanchoe som jag inte längre minns namnet på. Köpte två för några veckor sedan och då var de helt knoppiga ännu. Bara en liten blomma hade slagit ut och visade på en lite annorlunda rosblommig variant. Så jag gick emot min princip att inte köpa slit-och-släng blommor. Och nu gläds jag åt dem flera gånger varje dag, speciellt en morgon som idag när solen åter så generöst håller det trista november på avstånd. Kom ihåg att vi idag har passerat 40% av novembers dagar. Snart är det advent! Visst har det varit en underbart ljus och torr månad så här långt.

Kalanchoe eller höstglöd kallas våreld när den säljs om våren.
Höstglöd är en krukväxt som härstammar från Madagaskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.