Tulpanfeber – eller jag törstar efter vår

När jag var barn kunde man nätt och jämt köpa tulpaner i slutet av februari när min mor firar sin födelsedag. Så efterlängtade de var med sin våriga doft! Men numera kan vi lyckligtvis köpa tulpaner redan till jul. Fast jag tycker det är först efter en mättnad på julstjärnor och hyacinter som suget efter tulpanen riktigt uppstår.

Brokiga polkagristulpanen ’Carnaval de Nice’ är en riktig läckerbit.

Passa på nu och njut av de läckra formerna och färgerna! Jag slösar och handlar en stor bukett varje helg. Fast man behöver inte alltid gå på volym. Även några få resliga tulpaner i en vacker vas ger stor effekt när de placeras i ett fönster så att det återvändande ljuset silas genom kronbladen.

Så synd att skogens marodörer rådjuren gillar tulpaner lika mycket som jag. Har hört om knepet att sätta hönsnät över tulpanerna i rabatten, men jag kan för mitt liv inte se att det kunde vara snyggt. Så det är med blandat resultat höstens lökar kommer ända fram till blomning. Men jag väntar, även i år. Håller tummarna för att de senblommande Viridiflora jag planterade klarar sig. ’Red Spring Green’ heter denna läckerbit till höger.

2 reaktioner till “Tulpanfeber – eller jag törstar efter vår”

  1. Rådjur är vackra! Jag har gärna en tulpan-ätare i min trädgård (eftersom jag inte är
    odlare) Jag hoppas o tror naivt att vi alla kan leva ihop på ngt sätt.

  2. Javisst är de underbara varelser rådjuren. Men just tuggandet på dyrbara växter är inte så kul. Det finns nog ingen bot som är 100%-ig, mer än att man får välja bort de mest begärliga växterna ur sin trädgård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.