Höstpynt vid välkomnande entré

Kraftiga ljung i en stor gjutjärnskruka på ett gammalt trädgårdsbord.

När de sommarens allra sista planterade blommor och krukor vissnar behövs det något nytt för att hälsa gäster och dig själv förstås, välkommen hem efter en dag på jobbet. Kanske har du gamla rostiga trädgårdsmöbler, patinerade krukor och gott om mossa i gräsmattan. Då behöver du bara komplettera med lite blommor eller gräs och några vackra grenar.

Flera likadana krukor på rad ger fin effekt.

Upprepning är en effektiv metod när man vill skapa effekt utan att ha blomsterkärl i megastorlek. Helt vanliga lerkrukor på rad med cyklamen som tål några minusgrader på ett rostigt järnbord blir fint.

Lyktor på rad välkomnar gästerna utanför entrén.

Tända ljus i lyktor eller burar tillsammans med ljung i matchande färger blir både juligt och inbjudande. Men tänk på att inte ställa lyktorna så de kan blåsa ner från bord eller bänkar om det är ruskigt ute. Jag har förstört några fina lyktor och ljusglas för att de smällt i backen från låg höjd.

Urnor och krukor i olika patinerade material med matchande blomsterdekorationer.

Gjutjärn och betong är trevliga material för höstplantering. Den patinerade ytan som kommer av att stå ut i alla väder blir extra fin i kontrast med sköna blomster eller släta stenar. Mossa är också underbart vackert. Speciellt med en liten gnutta solljus i det djupt gröna.

En rostig fågelbur med lite mossa och kanske ett ljus blir en fin dekoration.

Du kan piffa upp mossan med några små röda äpplen eller en orkidékvist nedstucken i ett provrör eller annan liten vas dold under mosstäcket. Det behöver inte vara så avancerat alla gånger, utan det enkla är ofta det vackra.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.