Koriander till orientalisk mat

Koriander är en mycket gammal kryddväxt och odlades i Egypten redan för 3000 år sedan. Man skördar både frö och blad och de passar tillsammans med allt som innehåller ingefära och vitlök. Jag använder den mest som färsk i curryrätter. Den har en mycket speciall smak och ettdera älskar man den eller så avskyr man den.

Koriandern trivs i lucker och fuktighetshållande jord. Den kräver lite mer vatten än vedartade kryddväxter. Så den i omgångar ca var tredje vecka så har du alltid finfina plantor att klippa av. Koriander är en ettårig ört, men den sätter lätt frö om den går i blom. Du kan prova att skörda fröna till nästa års koriandersådd. När plantan blir äldre blir bladen mer dillika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.