Lite bildplock från pågående mässan Skånsk Trädgård

Till och med på söndag pågår Hem & Villa-mässan med underavdelningen Skånsk Trädgård i Malmö. Det bjuds på mycket ögongodis med trädgårdstema, men mycket som ligger under rubriken trädgård kan jag tycka är mest inredning och mode. Men jag är kanske lite kinkig. Allt hänger ju ihop på något sätt till slut i alla fall.

Orangeriet från Qvesarums byggnadsvård är ett karaktärsfullt byggnadsverk.

Kunde inte undgå att beundra Qvesarums orangeri ’Victoria’. Har sett den vitmålade ’Linnea’ ute hos företaget i Slogstorp, men den här oljade varianten är ännu underbarare. Det som gör halva intrycket är sockeln, som helst ska vara murad för äkta arts and crafts-känsla.

Bergisa sysslar med blommor i tyger och garner, men givetvis också äkta blomster i trädgården.

Tovade blomster är också stor trädgårdskonst.

Gladast på mässan tror jag var Bergisa Hildebrand i Skånska Trädgårdsföreningens monter. Hon är en glad trädgårdsamatör som också jobbar med textil formgivning. Notera den vackra hatten och årets tovade blomsternyheter i kransen på väggen. De är så läckra!

Spaljéer i rostigt järn står sig fint mot en rosa rhododendron.

Fortfarande är trenden mycket rostigt järn i trädgården. Spaljén ovan kommer från Flyinge Plantshops monter. Jättefin ihop med den nyutslagna rhododendronen.

Råkor i plast var en humoristisk blinkning åt alltför allvarliga trädgårdsentusiaster. Garanterat den mest fotograferade grejen i Flyinges monter! Fast man får nog förankra dem i en pinne om de ska hålla sig kvar när vinden viner över den skånska slätten!

Inte trädgårdstomtar, men trädgårdspippi som ger trädgården en lekfull touche.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.