Årets modeväxt är – AKLEJA!

Har varit på Malmö Garden Show igår och vimlat runt bland massor av glada malömbor som passade på att ta in förstklassig trädgårdskultur. Det var sköna utställningsträdgårdar med många olika teman. Romantiskt, modernt, japanskt, odlarvänligt och mycket inredning. I några fall lite väl mycket styling med massa konstig extra rekvisita, och så ser ju ingen trädgård ut ”på riktigt” som någon besökare sa.  Men trädgårdsdesign bygger mycket på att förmedla känslor och då kommer även rekvisitan med i bilden.

Härliga ljusa pasteller i dagens finaste balkong på Malmö Garden Show.

Någon kul pryl måste man smyga in för att få en mysig känsla. Som den här limegula korgsoffan på en färggrann balkong av Bara Blommor. Färgvalet i växterna stack ut från övriga montrar och det kändes därför väldigt fräscht.

Dubbelblommande och enkla aklejor i sällskap av lila kirgislök.

Annars var helt klart aklejan den mesta monterväxten. Fanns med i nästan alla utställningsträdgårdar. Hetast just nu i Malmö alltså. Kul att jag precis igår bloggade om aklejor. Och kul att även andra har fattat tycke för en vacker mormorsväxt.

Påkostad monter med flytande flotte och spång av betongplattor.

Vellinge plantskolas vattenträdgård var en lugn och rofylld trädgårdsmiljö med asiatisk touche. Mycket jobb att färdigställa med dammduk och flotte, men just omsorgen och slitet vill jag belöna. Smakfulla växtval med mycket vackra bladverk och sparsam blomning av bl a blomsterkornell. Tyvärr hade man inte lyckats tvätta bort kalken i de mörka betongplattorna. Visst, det kan vara en poäng också, men efter en mängd år i betongbranschen så vet jag vad kunderna klagar på mest – kalkutfällningar.

Jordgubbssaft i bersån i en vacker trädgård byggd av Linköpings kommun.

Till slut en bild från de mest långväga gästernas trädgård, Linköpings kommun. Ett glas svalkande saft skulle man ha kunnat styrka sig mes idag, men på fredag och lördag kunde utställarna säkert hålla sig för skratt när vinden ven och hagelskurarna avlöste varandra. Idag var det i alla fall sol för det mesta! Tack John Taylor & Co för en väl genomförd blomstermässa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.